arrow-up
Roulette77

Free

online

Support UkraineSupport Ukraine

Vrste opklada na ruletu

Ako vas zanimaju različite vrste opklada na ruletu, ste došli na pravo mjesto. Pomoći ćemo vam da razumijete sve važne vrste opklada, koji brojevi su uključeni u te opklade te jesu li vrijedne vašeg ulaganja. Bez odugovlačenja, krenimo s pregledom vrsta opklada koje se nude na ruletnom kolu.

Unutarnje opklade

Naziv unutarnjih opklada jednostavno dolazi od njihove lokacije. Nalaze se unutar stola za klađenje i obično su okružene vanjskim opkladama. Postoji nekoliko vrsta unutarnjih opklada, a mi ćemo vam ukratko objasniti svaku od njih. Pogledajmo osnovu svakog ruleta i kako ove opklade mogu utjecati na vašu igru. Također smo prikazali isplatu kako biste znali što očekivati. Provjerite to!

 • Straight up 1

  Straight up je jednostavna opklada na jedan broj iz cijelog ruletnog kola. U većini verzija igre mogu biti 37 ili 38 brojeva. Ova vrsta opklade isplaćuje 35:1.

 • Split 2

  Split je vrsta opklade u kojoj stavljate žeton u sredinu dvaju brojeva. Tako pokrivate oba broja. Dobar primjer je ako se kladite na sredinu crnog broja 13 i crvenog broja 14. Stavljanjem žetona u sredinu ova dva broja napravili ste podijeljenu opkladu. Isplata je 17:1.

 • Street 3

  Street je kada odaberete da se kladiš na tri broja tako da uložiš žeton na početak horizontalne linije. Dakle, ako želite napraviti uličnu opkladu, jednostavno stavite žeton na početak kako biste pokrili 13, 14 i 15 na primjer. Ovdje je isplata 11:1.

 • Corner 4

  Corner je zapravo vrlo kul vrsta opklade. U osnovi se kladiš na kvadrat od četiri broja stavljajući žeton na sredinu gdje se sijeku četiri granice brojeva. Tako možete se kladiti na kvadrat od 8, 9, 11 i naravno 12. Ovdje je isplata 8:1 i definitivno nije loša ideja.

 • 5 brojeva 5

  Basket je kada se kladite na pet brojeva istovremeno. Košarica opklada dostupna je samo u američkom ruletu i pokriva 0, 00, 1, 2 i naravno 3. Isplata ovdje iznosi 6:1.

 • Six Line 6

  Six Line je opklada na dva horizontalna reda. Dakle, možete se kladiti na 25-30 tako da stavite opkladu na početak gdje se dva reda "sijeku". Isplata ovdje iznosi 5:1.

Inside Bets

Vanjske oklade

Sljedeće su tzv. vanjske opklade koje su zapravo prilično cool i definitivno možete dobiti neke zanimljive opcije klađenjem na njih. Sada ćemo objasniti kako ove opklade funkcioniraju i što očekivati ​​od svake od njih. Pogledajmo to.

 • Column 1

  Opklada na stupac je vrsta opklade koja pokriva ukupno 12 brojeva, a dobar primjer su brojevi 1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22, 25, 28, 31 i 34. Ako pogodite opkladu, isplatit će se 2:1 i bit će uspješna.

 • Dozen 2

  Opklada na tucet je, kao što naziv sugerira, opklada koju stavljate na stupce od 1-12, 13-24 i 25-36. Jednostavno odaberite jedan ili sva tri stupca ako želite, ali imajte na umu da je isplata ovdje 2:1.

 • Red/Black 3

  Opklada na crveno ili crno je opklada poznata kao opklada s ravnomjernom isplatom. U njoj dobivate isplatu 1:1 ako pogodite, a jedini broj koji nije pokriven ovdje je 0.

 • High/Low 4

  Opklada na niske / visoke brojeve je ponovno opklada s ravnomjernom isplatom koju ćete postaviti na niske ili visoke brojeve. Jednostavno ćete odabrati brojeve od 1 do 18 ili od 19 do 36. U oba slučaja, pokrivate opkladu koja dolazi s 18 brojeva, pa je isplata i dalje 1:1 i ispod 50% šanse da pogodite uspješnu seriju brojeva.

 • Even/Odd 5

  Opklada na parni ili neparni broj je druga opklada poput opklade na crveno ili crno. U osnovi se kladite na parne ili neparne brojeve na ruletu, što vam daje gotovo 50% šanse za pobjedu, ali manje od 50% za sigurno. Ukupno ćete pokriti 18 brojeva, a vrijednost isplate je 1:1.

Outside Bets

Objavljene opklade

Ovo su posebne vrste opklada za koje ste sigurno čuli. Možda ste čuli i za francuske opklade. Pa dobro, objavljene opklade su zapravo potpuno iste. Objavljene opklade postavljaju se jednostavno izgovaranjem željene opklade, a tek onda se dodaje žeton. Krupije ili live dealer primijetit će vašu objavljenu opkladu i uzeti je u obzir. To se mora dogoditi prije nego što krupije zatvori klađenje.

Objavljene opklade su praktične jer se kasina radije odlučuju držati igru u tijeku nego čekati da igrači postave žetone. Stoga kasina obučavaju svoje krupijere da zapamte koje su objavljene opklade postavljene i na koje brojeve. To ubrzava igru, a upravo je to i razlog zašto su ove opklade dobile svoje ime. Možete birati između nekoliko opcija, uključujući:

 • Voisins du Zero

  Voisins du Zero je opklada koja pokriva 17 brojeva između 22 i 25. To znači da gotovo sve brojeve pokrivate ovom vrstom opklade, što vam daje šansu za uspjeh od 46%.

 • Tiers du Cylindre

  Le Tiers du Cylindre je još jedna pametna vrsta opklade koja se jednostavno odnosi na trećinu kola. Kladite se na 12 brojeva, koji su brojevi između 27 i 33.

 • Orphelins

  Orphelins ili siročići su osam brojeva koji uključuju 17, 34, 6, 1, 20, 14, 31 i 9. Ova opklada je i dalje dobra opcija ako želite improvizirati s opkladama.

 • Jeu Zero

  Jeu Zero u osnovi znači nula igara i pokriva brojeve koji su najbliži 0, a ukupno sedam brojeva - 12, 35, 3, 26, 0, 32 i 15, kako se pojavljuju na kolu.

 • Neighbours

  Neighbors je još jedna opklada koja se usredotočuje na pet brojeva. Kad odaberete Neighbors opkladu, jednostavno se kladite na brojeve 34, 25, 17, 6 i 27 istovremeno. To je tako jednostavno.

Announced Bets

Druge opklade

Opklade koje smo dosad naveli gotovo su uvijek dostupne u gotovo svim varijantama igre. Međutim, postoje neke opklade koje možda nećete lako pronaći, a upravo o njima želimo da znate i da ih pokrijemo. Postoje dvije posebno o kojima želimo podijeliti informacije s vama:

Snake Bet

Snake Bet je opklada koja zavija oko ruletnog kola i pokriva ukupno 12 brojeva, uključujući 1, 5, 9, 12, 14, 16, 19, 23, 27, 30, 32 i 34.

Snake Bets

Finals Bet

Finals Bet je vrsta opklade koja znači da se kladite na sve brojeve koji završavaju na tom broju. To znači da se kladite na 4, 14, 24 i 34 istovremeno. Još jedan dobar primjer je 8. Ako se kladite na završni 8, kladite se na 8, 18 i 28 istovremeno. Ovo je još jedan način da pronađete neke cool opklade u igri ruleta.